Kuinka leikata tomaatteja kolme kertaa niin monta satoa.

Haluan kertoa teille yhdestä mielenkiintoisesta tavasta kasvattaa isoja tomaatteja, jota käytän kolmatta vuotta ja tulokset ovat miellyttäviä.

Luin sen täältä puutarhanhoitokirjasta ja päätin kokeilla sitä. En tiedä kuinka oikein tämä on, mutta menetelmä toimii.

Aloitan taimien kasvattamisen en maaliskuun puolivälissä, kuten on tapana, vaan kuukautta aikaisemmin – helmikuun puolivälissä. Sanoisitko, että tässä tapauksessa hän kasvaa umpeen? Ja tässä on tärkein salaisuus: heti kun kasvit kasvavat suhteellisen suuriksi, lyhennän niitä saksilla niin, että niihin jää kolme lehteä alhaalta.

Sitten poskionteloihin ilmestyy lapsipuolia, joita kasvatan (kävi ilmi, että kolmessa varressa) siihen asti, kun laskeudun maahan.

Joten käy ilmi, että minulla on jo kasvihuoneessa tomaatteja suurella määrällä kukintoja, jotka alkavat kantaa hedelmää heti samoissa kolmessa varressa (kun taas ”tavallisissa”, ympärileikkaamattomissa pensaissa on tähän mennessä vain yksi kukinto).

kuinka kasvattaa suuria tomaatteja

Ja niissä on aina enemmän hedelmiä, ja ne ovat kooltaan suurempia. Lyhyesti sanottuna johtopäätös on tämä: jokaisesta tomaattipensaasta tällä tekniikalla voit saada tomaattisadon kolme kertaa enemmän kuin ennen. Leveysasteillamme tämä on tärkeää, sillä tomaatit kypsyvät elokuun puoliväliin mennessä ja tähän aikaan kylmä kaste jo laskee.

Sinun on korjattava koko sato lähes välittömästi, sekä kypsät että ei-kypsät tomaatit. Tomaatit kypsyvät myöhemmin altaissa lämpimässä huoneessa. Tällä tomaattien poimintamenetelmällä voit hallita kypsymistä, välttää juurimätä ja jakaa tomaattien jalostuksen tomaattimehuihin, suolakurkkuihin ja muihin tuotteisiin talveksi.


Kukkiva klematis – pieni salaisuus jokaiselle puutarhurille

Mansikanhoitokalenteri keväästä syksyyn.