Kuinka kastella kaalia pään aloittamiseksi

Suurin kysymys kaalin kasvatuksessa on, kuinka kaali kastellaan niin, että päät ovat sidottu. Kaali vaatii huomiota. Siinä on monia ongelmia: joko juuri mätänee, sitten toukat tai etanat syövät, sitten lehdet muuttuvat keltaisiksi, niin kaali ei sitoudu päähän. Jopa täysin terveet taimet voivat johtaa päiden puutteeseen.

Jotta voit korjata hyvän kaalisadon, sinun on työskenneltävä kovasti. Tulos on kuitenkin sen arvoinen.

Kaali ei ole sidottu kaalin päähän, mitä tehdä

Monet syyt voivat aiheuttaa munasarjojen puuttumisen. Joissain tapauksissa sää on ”syyllinen”, toisissa kasvuolosuhteet, kolmannessa meidän virheemme. Jos haluat auttaa kaaliasi asettamaan päätäsi, kiinnitä huomiota päätekijöihin, jotka vaikuttavat päihin.

Syy 1 – huonot siemenet

Mitä paha tarkoittaa? Ensinnäkin se on vain huonolaatuista materiaalia. Siemenille jäänyt kaali ristipölytettiin toisen Cruciferous-perheen kasvin kanssa, ja tuloksena oleva hybridi ei periaatteessa voi muodostaa päitä. Ja sinä tietämättäsi ostit pussin siemeniä uskoen, mitä pakkaukseen oli kirjoitettu. Luota vain luotettaviin yrityksiin!

Toiseksi, kaalin siemenet voivat olla erittäin hyviä, mutta ne on tarkoitettu kasvatettavaksi eri ilmastovyöhykkeellä. Olosuhteesi eivät yksinkertaisesti sovi heille.

Syy 2 – väärä paikka kaalin istuttamiseen

Kaali on valofilosofinen kulttuuri. Pään sitomista varten hän tarvitsee paikan, jossa on aurinkoista koko päivän. Kaikki varjoa antavat korkeat viljelykasvit tulee istuttaa kauemmas kaalipenkistä. Muuten kaali tuhlaa voimansa kasvamiseen, mutta kaalin päitä ei sido.

Syy 3 – hapan maaperä

Kaali suosii neutraalin happamuuden omaavaa maaperää. Jos maaperäsi pH on alle 6,5, kaali ei todennäköisesti pidä siitä. pH-tason nostamiseksi kalkita: lisää dolomiittijauhoja, puutuhkaa yms.

Syy 4 – Sopimattomat edeltäjät

Palkokasvit, yöviirit tai sipulit vaikuttavat suotuisasti kaalinpäiden muodostumiseen

Jos hänen perheensä veljet, ristikukkaiset, kasvoivat kaalin edessä puutarhassa, mahdollisuudet nähdä kaalin päät putoavat jyrkästi. Kaali ei myöskään ole ystävällinen kurpitsan kanssa. Mutta palkokasvit, yöviiri tai sipulit vaikuttavat kaalinpäiden muodostumiseen suotuisasti.

Kaali voidaan palauttaa samaan sänkyyn aikaisintaan 3 vuoden kuluttua.

Syy 5 – laskeutuminen virheiden kanssa

Kaalia istutettaessa on tärkeää kiinnittää huomiota seuraaviin seikkoihin:

  • Laskeutumisaika. Varhaiset kaalilajikkeet tulisi istuttaa avoimeen maahan huhtikuun lopusta toukokuun puoliväliin, keskipitkät – huhtikuun lopusta kesäkuun alkuun, myöhään – 10. toukokuuta – 30. toukokuuta.
  • Laskeutumiskuvio. Kun istutat, muista ottaa huomioon taimien välinen etäisyys. Varhaisessa kaalissa rivien välinen etäisyys on 50 cm, myöhäisillä ja keskikokoisilla lajikkeilla vähintään 70 cm.

Syy 6 – lämpötilaolosuhteet

Kaali ei ole lämmön ystävä. Hän tuntee olonsa mukavimmaksi 17-20 °C:ssa. Kuumalla säällä päiden muodostuminen keskeytyy. Alhaisissa lämpötiloissa ei synny munasarjoja.

Suojaa kaalin päitä voimakkaalta kuumuudelta sitomalla lehdet pään päälle piilottamalla se ”nupulaan”. Varo rikkomasta niitä.

Syy 7 – päällyssidoksen puute

Kuten kaikki kasvit, kaali tarvitsee lisäravintoa hivenaineilla. Kuinka ruokkia kaalia päiden sitomista varten? Kesäkuun lopulla – heinäkuun alussa voit lisätä 1 litran atsofoska-liuosta juuren alle (laimenna 1 tulitikkurasia lannoitetta 10 litraan vettä) tai superfosfaattia (20 g per vesiämpäri).

Syy 8 – väärä hoito

Mitä kaalinhoito sisältää?

Ensinnäkin kastelu. Kasvi, jolla on niin suuret lehdet, haihduttaa paljon vettä joka päivä. Siksi tätä tappiota on jatkuvasti täydennettävä. Tämä pätee erityisesti kuumina päivinä. Jokaisen pensaan alle tulee kaata vettä niin paljon, että maa kastuu noin 30-40 cm, mikä stimuloi kaalinpäiden sitomista.

Puolitoista kuukautta ennen sadonkorjuuta kastelua tulisi vähentää.

Toiseksi löystyminen. Toistuvan kastelun vuoksi kaalipensaiden ympärillä oleva maaperä tiivistyy, syntyy kuori. Tämä estää maaperän kyllästymisen ilmalla ja kaali lakkaa kasvamasta. Ilman toimittamiseksi juurille maaperää on löysättävä jatkuvasti.

Kolmanneksi multaa. Kuumuudessa kaalipeti on parempi multaa. Tämä auttaa välttämään kosteuden nopean haihtumisen ja maaperän liiallisen ylikuumenemisen.

Kuinka ruokkia kaalia niin, että päät on sidottu?

Jotta kaali sitoisi päät aktiivisemmin, voit auttaa sitä erilaisilla pintakastikkeilla.

Hiiva ruokintakaali kaalin pään sitomiseen

Ota 100 g hiivaa ja 0,5 litraa hilloa. Laimenna tämä kaikki vesiämpäriin ja laita lämpimään paikkaan käymistä varten. Ennen kastelua tällä lääkkeellä, kostuta koko sänky kaalilla hyvin päivällä auringossa lämmitetyllä vedellä. Laimenna sitten 1 kuppi käymisen jälkeen saatua seosta 10 litraan vettä. Kaada kaali juurien alle tällä liuoksella – 1 litra per pensas. Voit käyttää tätä työkalua enintään kerran kolmessa viikossa.

Kaalin lannoitus lannalla ja tuhkalla

Todistettu vaihtoehto kuin lannoittaa kaalia kaalin päätä varten. Kun yhdeksäs lehti ilmestyy kasviin, voit tehdä tällaisen pintakastikkeen. Laimenna vesiämpäriin 0,5 litraa tuoretta lietettä ja 40 g puutuhkaa. Anna vaikuttaa muutama päivä, jotta ylimääräinen ammoniakki haihtuu liuoksesta. Ennen pintakäsittelyä, kuten edellisessä tapauksessa, kastele sänky ensin runsaasti. Kaada sitten 1 kuppi liuosta jokaisen pensaan alle. Keskikesällä toista pintakäsittely uudelleen.

Boorihappo kaalille

Ja nyt lehtiruokintaresepti, jolla on erittäin hyvä vaikutus kaalin päiden ulkonäköön.

Kuinka ruokkia kaalia päiden munasarjoille – laimenna 2 g boorihappoa 1 litraan kuumaa vettä. Lisää saatuun liuokseen 9 litraa kylmää vettä. Suihkuta kasvit tällä koostumuksella kuivalla säällä. Suorita 7 päivän kuluttua toinen lehtien pintakäsittely – tällä kertaa Ovary-valmisteella (laimenna ohjeiden mukaan).

Kuten näet, voit auttaa kaaliasi ja vaikuttaa päiden sitomiseen. Nämä reseptit, kuinka kaataa kaalia yksinkertaisten kaalipäiden valmistamiseksi. Muista tehdä niitä! Tästä hän kiittää sinua, ja hemmottelet itseäsi rapeilla suolakurkkuilla koko talven.

Parhaat mansikkalajikkeet Moskovan alueelle

Petunioiden kylvö taimille – kukkaviljelijöiden todistettuja menetelmiä ja temppuja.