Kuinka istuttaa talvivalkosipulia. Naapurit istuttavat nyt aivan kuten minä.

Syksy on talvivalkosipulin istutuksen aikaa. Sitä kutsutaan talveksi, koska se istutetaan ennen talvea. Alusta alkaen valitsemme hyvän valkosipulin. Niiden tulee olla suuria, tiheässä ja paksussa kuoressa, ilman halkeamia.

On tärkeää muistaa, että mitä suurempi istutusmateriaali, sitä suurempia valkosipulin päät ovat. Kuoren väri voi lajikkeesta riippuen olla kelta-valkoinen tai violetti, hampaat ovat suuret ytimen keskellä.

Voit lisätä talvivalkosipulia neililla tai sipulilla, jotka kasvavat nuolella kesällä. Meidän on vain pidettävä mielessä, että nuoli ottaa vallan, joten jos haluamme kasvattaa hyvää valkosipulia, nuolet on katkaistava.

istuttaa valkosipulia syksyllä

Talvivalkosipulissa on yksi rivi suuria kynsiä. Se maistuu mausteisemmalta ja polttavammalta kuin kevät. Talvivalkosipuli on myös hyvä, koska se ilahduttaa meitä varhaisesta keväästä lähtien vihreällä höyhenellä, tuoksuva ja mehukas.

Valitsen talvivalkosipulin istutusajan keskittyen pitkän aikavälin sääennusteeseen.

On parasta istuttaa valkosipuli 2-3 viikkoa ennen pakkasia. Jos istutat hänet aikaisemmin, hänellä on aikaa antaa höyhen, antaa voimaa ja höyhen jäätyy. Ja jos istutat valkosipulia liian myöhään, sillä ei ole aikaa juurtua ja se voi myös kadota

istuttaa valkosipulia syksyllä

Kun istutan valkosipulia, otan huomioon myös naapuruuden muiden viljelykasvien kanssa. Parhaat naapurit ovat piparjuuri, tomaatit, porkkanat, kurkut, punajuuret. Jos istutat valkosipulia porkkanoiden viereen, se suojaa niitä porkkanakärpäseltä. Valkosipuli ei siedä palkokasvien läheisyyttä.

Hyvän valkosipulisadon saamiseksi on tärkeää noudattaa viljelykiertoa. Istutan valkosipulia kurkun, kesäkurpitsan ja valkokaalin jälkeen.

Valkosipuli ei pidä maasta porkkanoiden, retiisten, perunoiden ja itsensä jälkeen. Siksi sinun ei pitäisi istuttaa valkosipulia samaan puutarhaan joka vuosi. On parempi vaihtaa 3 kolmen tai jopa neljän vuoden kuluttua.

Valmistan valkosipulille sängyn korkealle, aurinkoiselle paikalle. Valkosipuli ei pidä paljosta kosteudesta, se mätänee alamaalla.

Lannoitteena älä käytä tuoretta lantaa, se vahingoittaa valkosipulia. Hän rakastaa maan hedelmällistä valoa, neutraalia happamuutta.

Teen sängyn 1 m leveäksi, niin kauan kuin siitä tulee. Valmistaudun etukäteen, puolitoista kuukautta ennen laskeutumista. Jos ei ole sadetta, kaadan sen hyvin pari kertaa, jotta maa laskeutuu ja tiivistyy. Jos istutat valkosipulia tuoreeseen puutarhapenkkiin, se voi mennä hyvin syvälle. Kastettaessa käytän kuparisulfaattiliuosta: yksi lusikka 10 litraa vettä kohden maaperän desinfiointiin.

Syön harjanteella: yhteen ämpäriin kompostia 200 g puutuhkaa, 20 g superfosfaattia ja 20 g kaliumsulfaattia. 1 ämpäri lannoitetta riittää noin 1,5 metrin sänkyyn. Kalium auttaa valkosipulia selviytymään talvesta, ja fosfori kyllästää päät sokerilla.

istuttaa valkosipulia syksyllä

Jaoin valkosipulin kynsiin juuri ennen istutusta. Desinfiointia varten käsittelen sitä heikolla kaliumpermanganaattiliuoksella. Liuoksen tulee olla vaaleanpunainen, liota siinä puoli tuntia.

  • Istutukseen käytän katkenneen haravan varresta noin 50 cm pitkää leikkausta, jonka reunan teroitin niin, ettei reiän pohjassa oleva maa tiivisty. Jotta reiät olisivat samat, kiedoin sähköteipin tikun ympärille 10 cm reunasta. Ja tähän merkkiin asti upotan sen maahan.
  • Teen rivien väliseksi 20 cm valkosipulin väliksi 10.
  • Teen kepilläni noin 10 cm syviä reikiä maahan ja laitan niihin neilikkaa.
  • Sitten ripottelen neilikat mullalla ja taputtelen kevyesti kämmenelläni.
  • kastan hyvin. Se on mahdollista sienitautien ehkäisyyn sienitautien ”fytosporiinin” liuoksella.
  • Multaan valkosipulini kuivilla lehdillä tai humuksella noin 10 cm kerroksella. Ja pakkasen tullessa peitän myös oljilla 10 senttiä, jotta valkosipuli ei jääty.
  • Siinä kaikki valkosipuli on valmista talvea varten.

Keväällä, kun positiiviset lämpötilat ovat, on tarpeen poistaa olki ja multaa, jotta valkosipuli ei höyrysty. Odotamme runsasta satoa.

Leikattu petunia juuresta. Nyt silmujen peitossa!

Kuinka ruokkia mansikoita syksyllä | Kaunis koti ja puutarha