Kuinka hoitaa kurkkuja heinä- ja elokuussa, jotta ne kantavat hedelmää ennen pakkasia

Kun kurkkukausi alkaa, puutarhurit ehtivät tuskin valmistaa purkkeja ja leikata salaatteja. Mutta miellyttävien ongelmien syklissä sinun on varattava aikaa itse pensaiden hoitamiseen, muuten hedelmällinen aika päättyy hyvin nopeasti.

Ja vaikka näyttää siltä, ​​ettei kurkkujen kasvattamisessa ole mitään monimutkaista ja salaista, on erityisiä huomioitavia seikkoja, jos haluat korjata tuoreita mehukkaita vihanneksia ennen kauden loppua.

Kuinka hoitaa kurkkujen istutusta heinäkuussa

Keskikesällä kasvihuoneen lisäksi myös jauhetut kurkut kantavat aktiivisesti hedelmää. Älä kuitenkaan usko, että riittää, että kastelet niitä kerran viikossa ja vedät rikkaruohot ajoittain ulos harjuista ja käytävistä. Tällä lähestymistavalla kurkkujakso dachassasi kestää vain 2-3 viikkoa, etkä kerää niin paljon tänä aikana – tietysti se riittää salaateille, mutta se ei välttämättä jää säilytykseen.

pakastekurkut

Lisäksi tällä hetkellä kurkkujen hoito kasvihuoneessa eroaa edelleen kurkkujen hoidosta avoimella pellolla. Maan kasvit tarvitsevat usein kastelua, ja kasvihuoneet tarvitsevat tuuletusta. Lannoituksen suhteen kurkut ovat heinäkuuhun mennessä lähes vertailukelpoisia, mutta ulkona tulisi useammin suorittaa ennaltaehkäiseviä hoitoja sairauksien ja tuholaisten varalta (mieluiten toistaa jokaisen sateen jälkeen).

Kurkkujen kastelu

vesikurkut

Kukinnan jälkeen kurkut tarvitsevat paljon vettä sekä juuren alle että lehtiin. Kastelu suoritetaan lämpimällä vedellä nopeudella 8-12 litraa 1 neliömetriä kohti. Samaan aikaan kasveja kastellaan juuren alta aamulla ja lehtien päällä illalla, kun kova lämpö on laantunut.

Kurkkujen ympärillä oleva maa liotetaan 20 cm:n syvyyteen ja 15 cm:n säteellä, kun taas itse kasvin juurikaulan on pysyttävä kuivana.

Kastelun jälkeen kasvihuone tai kasvihuone on tuuletettava, ja jos siellä on liian kuuma, voit sijoittaa käytäviin astioita vedellä, josta tulee eräänlainen lämmönvaraaja – päivän aikana haihtuessaan vesi laskee hieman vettä. astetta, ja yöllä se luovuttaa päivän aikana kertyneen lämmön tasoittaen päivittäisiä lämpötilaeroja.

Kurkkujen pintakastike

kurkkujen ruokintaa

Jos haluat, että kasvit ovat vahvoja, kantavat hedelmää pitkään ja vastustavat aktiivisesti sairauksia ja tuholaisia, sinun on mietittävä kurkkujen ruokintaa heinäkuussa. Tänä aikana pensaat eivät tarvitse niin paljon typpeä kuin kaliumia ja fosforia sekä hivenaineita. Siksi kurkkujen täysimittaiseksi kehittymiseksi sinun on suoritettava vähintään kaksi tai jopa kolme pintakastiketta hedelmän aikana.

Käytä heti alussa 1 rkl liuosta. nitrophoska 10 litraan vettä. Parin viikon kuluttua laimenna 0,5 litraa mulleinia ja 1 rkl vesiämpäriin. kaliumsulfaatti. Kolmas ruokinta suoritetaan elokuussa, ja puhumme siitä hieman myöhemmin.

Kurkkujen suojaaminen taudeilta ja tuholaisilta

pakastekurkut

Jos on melkein mahdotonta ennustaa ja estää tuholaisten esiintyminen, sairauksien esiintyminen harjuilla riippuu siitä, tiedätkö kuinka hoitaa kurkkuja oikein. Vahva, hyvin ruokittu kasvi, jonka omistaja ei unohda ennaltaehkäiseviä hoitoja kansanlääkkeillä, on käytännössä haavoittumaton monille sairauksille. Mutta joka toinen kerta kastettavia kurkkuja lannoitettiin vasta ennen istutusta, ja niitä tutkitaan harvoin – ihanteellinen kohde bakteeri- ja sieni-infektioiden patogeeneille.

Maito ja jodi ovat hyviä sairauksien ehkäisyyn. Valmista liuos, jossa on 1 osa maitoa, 9 osaa vettä ja 3-4 tippaa jodia jokaista litraa kohden. Suihkuta hänen kasvejaan vähintään kerran 7-10 päivässä. Myös riittävä ehkäisevä toimenpide olisi ruiskuttaa pensaat ruokasoodaliuoksella (0,4 %), johon on lisätty saippuaa. Ja lopuksi, jos et luota kansanmenetelmiin, voit käyttää Bactofit, Sporobacterin, Fitosporin-M ja muita ohjeiden mukaan.

On tärkeää muistaa, että monia kurkkutauteja kantavat tuholaiset, kuten kurkkukirvat. Siksi on tarpeen suojella istutuksia niiden tunkeutumiselta. Tätä varten tarkasta säännöllisesti pensaat, poista kaikki rikkaruohot ja kasvijätteet käytävistä, ruiskuta kasveja tupakkapölyllä, sipulinkuorella tai valkosipulilla lisäämällä pesusaippuaa. Tuuleta kasvihuone säännöllisesti pitäen kosteus noin 65-75% ja lämpötila enintään 28 ° C.

Jos kurkkuihin on jo ilmestynyt tuholaisia ​​hedelmän syntymisen aikana, älä kiirehdi voimakkaiden kemikaalien kanssa – ne tuhoavat satosi jopa varmemmin kuin hyönteiset. Kokeile biologisia aineita, kuten Bitoxibacillin, Fitoverm tai niiden analogeja.

Kurkkujen multaaminen

kurkkusuoja

Kurkun juuri on pieni, herkkä ja sijaitsee aivan maan pinnalla, joten se on erittäin helppo vahingoittaa. Kokeneet puutarhurit tietävät, että kurkkujen löystyminen voi vahingoittaa kasveja, mikä väistämättä vaikuttaa niiden hedelmällisyyteen. On erityisen vaarallista suorittaa tämä toimenpide kastelun tai sateen jälkeen, kun maahan muodostuu tiheä kuori.

Siksi, jos et itse halua joutua syyksi harjujesi kurkkujen määrän vähenemiseen, on parempi multaa ne matalalla turpeella, humuksella tai oljella. Nurmikon leikkaamisen jälkeen jäljelle jäänyt ruoho sopii myös tähän tarkoitukseen, mutta siinä ei saa olla siemeniä.

Miksi kurkut ovat katkeria – kaikki salaisuudet, miksi kurkut muuttuvat katkeraksi.

Munasarjojen muodostumisen stimulointi

pakastekurkut

Joskus kurkkujen hedelmällisyys alkaa ja menee hyvin epäaktiiviseksi, kasvit näyttävät viipyvän. Tätä prosessia on mahdollista stimuloida ja edullisella kansantavalla, mutta se sopii vain niille, jotka kasvattavat kurkkua kasvihuoneessa tai kasvihuoneessa.

Sinun on otettava useita astioita, joiden tilavuus on 5-10 litraa, täytettävä ne 10-prosenttisella mullein-, kananlanta- tai fermentoidulla yrtti-infuusiolla ja asetettava ne kasvihuoneen ympärille. Yksi tällainen kapasiteetti riittää 3-4 neliömetrille, jos ilmanvaihto on hyvä.

Oikea kurkkujen poiminta

pakastekurkut

Luuletko, että kasvatetut kurkut on niin helppo poimia? Ei väliä kuinka! Tällä tapauksella on omat salaisuutensa:

  • et voi kääntää ripsiä sadonkorjuun aikana, koska silloin ne kuluttavat paljon energiaa lehtien palauttamiseen oikeaan suuntaan suhteessa aurinkoon;
  • kurkut on poistettava osalla varresta leikkaamalla tai katkaisemalla se varovasti;
  • jos keräyksen aikana osa kurkusta katkesi ja jäi pensaalle, se on poistettava, jotta se ei mätäne;
  • hedelmät on kerättävä 2-3 päivän välein, jotta ne eivät kasva, koska muuten pensas kuluttaa niihin energiaa ja lykkää munasarjojen muodostumista myöhempään.

Kuinka hoitaa kurkkuja elokuussa

Elokuussa heinäkuun toimenpiteisiin lisätään toinen tärkeä toiminta – vaurioituneiden lehtien poisto. Huolimatta siitä, kuinka hyvin hoidat kurkkuharjujasi, kesän lopulla tuhohyönteiset maistelevat niitä jo voimalla ja erilaisia ​​sairauksia odottaa. Tästä ja luonnollisesta ajankulusta lehdet kellastuvat, kuivuvat, varret ohenevat ja hedelmät muuttavat muotoa, väriä ja makua.

kurkun hoitoon

Kukaan ei tietenkään voi kasvattaa ikuista kurkkua, mutta voit hidastaa ripsien kuolemaa, jos leikkaat säännöllisesti vahingoittuneet lehdet ja varo, ettet käänny ja vahingoita niitä samalla. Myös toinen lehtien kastike hyödyttää kurkkuja. Liuoksen koostumuksen tulisi sisältää 1 rkl. superfosfaattia ja 1 rkl. kaliumsulfaattia 10 litrassa vettä. Pensaat voidaan myös ruiskuttaa hapanmaidolla (laimennettu vedellä suhteessa 1: 3) tai heralla (samassa suhteessa veden kanssa).

Jos tiedät kuinka hoitaa kurkkuja kasvihuoneessa ja kasvihuoneessa kesän toisella puoliskolla, on täysin mahdollista pidentää niiden hedelmää itse syyskuuhun. Avoimessa maassa tämä on vaikeampi tehdä – kylmät elokuun yöt eivät hyödytä tätä kulttuuria.

Vaikka kurkut eivät ole yhtä herkkiä lämpötilan muutoksille kuin muut kasvit, ulkona kasvatetut kurkut on elokuussa parhaiten peitetty yöllä, varsinkin jos lämpötila laskee alle 10 °C. Voit asentaa kaaret ja levittää niihin kalvoa tai kuitukangaspäällystemateriaalia tai laittaa sen suoraan ruoskien päälle.

Naapurin petunia kukkii kauniisti pallossa pakkasiin asti.

Kylvän talvitomaatteja syksyllä kokonaisina hedelmineen