Kuinka auttaa pelargonia kasvamaan leveäksi ja heittämään ulos jopa 6 kantaa kerrallaan?

Geranium on jo pitkään voittanut kukkaviljelijöiden rakkauden ja vakiinnuttanut asemansa asuntojen ikkunalaudoilla. Tämä kukka kuuluu vaatimattomiin, mutta vaatii silti ehdottomasti huomiotasi. Joten esimerkiksi jos et halua, että pelargoniasi venyisi ylöspäin melkein paljaalla varrella, mutta haluat nähdä sen rehevän kukinnan, sinun on ponnisteltava.

Opetan mielelläni kuinka saada geranium kasvamaan aktiivisesti ja heittämään ulos noin 6 kukkavartta kerrallaan, ilahduttaen runsaalla kukinnollaan.

Millainen kukka pitäisi olla?

Kun aiot muuttaa pelargoniasta rehevän kauneuden, ensimmäinen asia on levittää kasvi leikkaamalla. Miksi kysyt. Asia on, että vanha kukka ei pysty tällaiseen muutokseen. Toistuvat yritykseni saavuttaa runsas, haluttu kukinta aikuisilla pelargonioilla päättyi epäonnistumaan.

Kuinka kauniita pelargoniat ovatkaan

Mikä on geraniumin kukinnan menestyksen salaisuus?

Ja tässä kaikki on hyvin yksinkertaista. Nuoria, jo juurtuneita pelargonioita on puristettava säännöllisesti. Tämä toimenpide sisältää varren yläosan poistamisen, minkä seurauksena runko alkaa itää uusia versoja, mikä tekee kasvista entistä haaraisemman.

Geranioiden puristustiheys

Pääsääntöisesti puristan nuoria geraniumeja kolme kertaa kuukaudessa, kun kasvi kasvaa aktiivisesti. Joten esimerkiksi puristan ensimmäistä kertaa, kun juurtunut pistokka kasvaa jopa 10 senttimetriä pitkäksi.

Suoritan seuraavan puristamisen, kun sivuoksat ovat saavuttaneet 15 senttimetrin pituuden. Viimeisen nipistyksen teen, kun pensas kasvaa haluttuun kokoon.

Kuinka kauniita pelargoniat ovatkaan

Algoritmin suorittaminen geraniumin pistokkaat

  1. On tarpeen tutkia huolellisesti ylempiä versoja ja löytää niiden joukosta kasvupiste. Se on suurin silmu, joka vastaa pelargonioiden kasvunopeudesta.
  2. Löytynyt munuainen on puristettava varovasti pois sormin. Jos tätä ei tehdä, kukka venyy ylöspäin, eikä sivuhaaroja muodostu.
  3. Toimenpidettä suoritettaessa on oltava erittäin varovainen ja estettävä verson lehtien tai varren vaurioituminen.
Kuinka kauniita pelargoniat ovatkaan

Tärkeitä vivahteita

  • Työskennellessään kädet on pestävä perusteellisesti, muuten geraniumit voivat saada tartunnan erilaisiin sairauksiin;
  • Kasvin voimakas vetäminen on kiellettyä, koska se voi vahingoittaa sitä;
  • Käsittelyn päätyttyä pelargoniat tulee sijoittaa aurinkoiseen ja lämpimään paikkaan, koska ne vaativat paljon valoa oksien kasvattamiseen.
  • Puristuskohta on desinfioitava. Tätä varten voit käyttää alkoholia tai esimerkiksi briljanttivihreää. Jos tätä ei tehdä, leikkauspaikat kuivuvat todennäköisesti ja kasvi sairastuu.


Suosikkitapojani ruokkia kurkkuja hedelmän aikana

Kaksi yhdessä reiässä: miksi on parasta istuttaa paprikat tällä tavalla?