Kaalin ruokinta istutuksen jälkeen: tuhka ja hiiva

Kaali, kuten mikä tahansa muu kasvi, tarvitsee asianmukaista hoitoa. Edes tavallinen valkokaali ei kasva isoksi ilman asianmukaista ruokintaa. Katso reseptejä kaalin ruokkimiseen istutuksen jälkeen. Tietenkin on parasta käyttää luonnollisia lannoitteita, kuten tuhkaa, hiivaa, yrtti-infuusiota.

Miten ja mitä voit ruokkia kaalia

Aluksi olen valmistellut maata puutarhassa syksystä lähtien, missä aion kasvattaa kaalia ensi vuonna. Tuon sinne mädäntynyttä lantaa ja kaivan varovasti pedon. Tämän ansiosta maa ehtii imeä talven aikana maksimaalisesti ravinteita ja lantaa lopulta mätänee.

Kaalini kasvaa korkealla metallisängyllä. Sen lisäksi, että sänky on valmistettu kestävästä materiaalista, sillä on myös esteettinen ulkonäkö. Sängyn erityinen rakenne mahdollistaa lämmön säilyttämisen maaperässä, mikä on yksinkertaisesti välttämätöntä pintakäsittelyn aikana. Toinen tämän sängyn mukavuus on, että se on riittävän korkea, joten sinun ei tarvitse kumartua alas hoitaaksesi kaalia.

Istuttaessani kaalin taimia avoimeen maahan en jätä sitä ilman pintakäsittelyä. Käytän puutuhkaa, joka jää talven tulipesän jälkeen.

Kuinka valmistaa lannoite kaalille tuhkasta:

Laimenn tuhkan lämpimään veteen. Ennen kaalin istuttamista kaadan reiät huolellisesti tuhkaliuoksella. Ensinnäkin se kosteuttaa maaperää ja toiseksi kyllästää sen hyödyllisillä hivenaineilla, erityisesti kaliumilla.

Kuinka ruokkia kaalia hiivalla:

Kukintojen kasvun ja muodostumisen aikana kaali tarvitsee lannoitetta entistä enemmän. Tykkään käyttää eniten hiivapohjaisia ​​lisäravinteita. Ei ihme, että on olemassa ilmaus ”kasvaa harppauksin”.

Hiivaa käytettäessä on hyvä muistaa muutama seikka. Hiivaa ei suositella käytettäväksi kuivana, vaan ”elävinä”, ne sisältävät enemmän ravinteita. Myös pintakäsittely suoritetaan välttämättä lämpiminä päivinä ja hyvin lämmitetyssä maassa.

Lannoitan kaalia kahdesti kesässä. Tämä riittää kaalin kasvuun. Otan puoli kiloa ”elävää” hiivaa ja liuotan sen 5 litraan lämmintä vettä. Jätän syntyneen infuusion hautua päiväksi. Laimenn infuusion veteen suhteessa 1:10. Kastan jokaisen kaalipään yhdellä litralla saatua liuosta.

Jos ”elävää” hiivaa ei ole, käytän tavallista, kuivaa. 10 grammaa hiivaa laimennetaan 10 litraan lämmintä vettä. Lisään siihen 2 rkl sokeria. Annan hautua yhden päivän. Seuraavana päivänä jalostan vedellä suhteessa 1:5 ja teen myös juurisidoksen.

Pari päivää hiivan pintakäsittelyn jälkeen lannoitan taas tuhkasta. Tosiasia on, että hiiva imee kaliumia maaperästä, ja tuhka pystyy vain palauttamaan tasapainon. Näillä kaalikastikkeilla saan aikaan nopean kaalin kasvun ja isojen päiden sitomisen.

Mansikoiden kasvatus PVC-putkissa pystysuorassa

Kuinka ruokkia sisäkukkia – siksi valitsen vetyperoksidin