Jos kylvät tämän kauniin yksivuotisen kasvin ennen talvea, saamme erittäin kauniin kirkkaan kukkapenkin

Yksi hyvä tapa helpottaa kevään puutarhanhoitoa on tehdä paljon töitä syksyllä. Kyllä, juuri nyt voit valmistaa maaperän kevätistutuksille, siivota kaikki puutarhassa ja kasvimaassa. Ja voit myös kylvää monia kasveja ennen talvea – syksyllä voit kylvää monia kukkia ja vihanneksia.

Mitä yksivuotisten kasvien talvikylvö antaa:

  • Kuten sanoin, se säästää aikaa, joka on niin tarpeellista keväällä.
  • Ennen talvea kylvetyt kukat kukkivat aikaisemmin kuin keväällä kylvetyt kukat.
  • Älä tuhlaa aikaa taimien kasvattamiseen ja vie tomaatin taimille tarvittava tila.
  • Ennen talvea kylvetyt kukat kestävät paremmin kylmää ja epäsuotuisia olosuhteita.

Yleensä talvikylvön edut ovat ilmeisiä. Tässä on joitain yksivuotisia kukkia, jotka voidaan kylvää ennen talvea: nämä ovat escholcia, cosmea, gypsophila, aster, delphinium, snapdragon, iberis ja muut.

Kaunis yksivuotinen, joka kasvaa hyvin ennen talvea kylvettynä – Phlox Drummond. Monet puutarhurit rakastavat tätä kukkaa sen verrattoman kirkkaan ja monipuolisen värityksen vuoksi, jotka muodostavat kukkapenkkiin todellisen värikkään kukkamaton.

Drummondin vuotuinen floksi muodostaa voimakkaasti haarautuvia 20–60 cm korkeita pensaita, sen lehdet ovat yksinkertaisia, hieman pitkänomaisia ​​ja peitetty lyhyillä karvoilla. Tämän kukan puutarhamuodot ovat erilaisia ​​- nämä ovat kasveja, joissa on tähdenmuotoiset kukat ja muoto, jossa on kompaktit matalat pensaat, kaksinkertaiset kukat ja erittäin suuret kirkkaat kukat, joiden halkaisija on jopa 4 cm.

Ja on myös suurikukkaisia ​​lajikkeita Grandiflora ja Gigantea, niiden kukinnot ovat yksinkertaisesti valtavat flokseille – niiden halkaisija on 10-12 cm. Ja kaikissa näissä muodoissa on monipuolisimmat ja kirkkaimmat kukkien värit!

yksivuotiset kasvit

Minne kylvää Phlox Drummond

Phlox rakastaa auringonvaloa, joten valitsemme sille avoimen paikan ja se on parempi pienellä mäellä – jotta keväällä ei ole seisovaa vettä. Nyt on aika valmistella penkki kylvöä varten ja kylvää voi myöhemmin, kun maa on hieman huurreinen. Löysäämme maaperää hyvin ja teemme uria noin 15 cm:n jälkeen, tiivistämme maata niihin hieman. Valmistettu sänky on parempi peittää kalvoilla – jos sataa lunta.

Krysanteemin syksyn siirto

Milloin ja miten flokseja kylvetään ennen talvea

Aloitamme kauniin yksivuotisen kylvämisen, kun on täysin kylmä. Kylvemme siemenet uriin paksummin kuin tavallisella kylvöllä ja ripottelemme maata, joka valmistettiin etukäteen ja säilytettiin navetassa tai minkä tahansa suojan alla. Sitten lyömme maaperän uudelleen – sen tulisi sopia tiukasti siemeniä vasten. Viljelmät voidaan peittää peiteaineella. Varhain keväällä, heti kun lumi sulaa tässä paikassa, poistamme suojan.

Kun taimet ilmestyvät ja kasvavat, taimet voidaan istuttaa oikeaan paikkaan tai jättää tähän paikkaan. Yksivuotiset floksit sopivat hyvin kukkapenkkien kehystykseen, polun reunuksiin. Ne voidaan istuttaa kukkaruukuun tai alppimäelle.

Kurkkujen kastelu hyvän sadon saavuttamiseksi: Anoppini resepti

On sääli, että sain tietää näistä hedelmällisistä porkkanalajikkeista pitkäaikaisessa varastoinnissa, nyt kylvään vain ne