Istutin väärät kehäkukkapuut puutarhaan

Hän kohteli kehäkukkasia rakastavasti eikä rakastavasti. Viime aikoina en ole istuttanut kehäkukkasia puutarhaan, mutta nyt haluan antaa niille paikan jopa kasvihuoneessa. Miksi? Kaikki johtuu yhden innokkaan kesäasukkaan tarinasta.

Miksi en pitänyt kehäkukkaista (Tagetes, Chernobrivtsy)

 • Maa niiden jälkeen on kovaa (pehmeää esimerkiksi sipulin jälkeen).
 • Ne osoittautuvat usein rumaksi pölytyksen takia, kasvat, kasvat, mutta se ei ole niin kaunista kuin oli tarkoitettu.
 • Tuholaisemme jättivät ne huomiotta. Vaikka kehäkukkasia oli paljon.

Näistä syistä meillä on niitä vain puhdasrotuisina kukkapenkeissä. Vaatimaton, kukkii koko kesän ja osan syksystä. Kaunis.

Ja silti oli kiusallista, miksi kehäkukka ei auttanut meitä puutarhassa, mutta he kirjoittavat pelottelevansa Coloradon perunakuoriaista, lankamatoa, karhua, kirvoja, sipulikärpäsiä, valkokaalivalkoisia, kärssiä?

Lopulta sain selville miksi! Istutimme ”väärät” kehäkukkaset.

Miksi tarvitset kehäkukkasia kasvihuoneeseen

”Kerro minulle, miksi kehäkukka vie arvokasta tilaa kasvihuoneessanne?” Niin paljon! He ottavat ruokaa maasta.

Tiedätkö mikä sukkulamato on?

— Voi, kyllä! Pienimmät madot, loiset. Niistä on erittäin vaikea päästä eroon.

– Nämä ovat kehäkukkani, niitä kutsutaan hylätyiksi, ne eivät salli sukkulamatojen kehittymistä. Niiden juurieritteet tuhoavat sen. Ja samalla matoja.

– Luokka! Täsmälleen hylätty, rönsyilevä, vai mitä?

– Kyllä, pystysuorat eivät sovellu tähän tarkoitukseen. Ja sinun on istutettava melko tiukasti useita vuosia saadaksesi hyvän vaikutuksen.

Kyllä, olen hyvä, istutin väärät kehäkukkaset ja halusin tuntuvan vaikutuksen ensimmäisenä vuonna. Ehkä tämä on tietysti myös myytti sukkulamatojen kehäkukkaista, mutta se on tarkistettava, se ei ole huonompi.

– Kehäkukka ei ole lääke vain maalle, vaan ihmisille, – hän poimi kukan, laittoi sen suuhunsa ja pureskelee.

En uskonut sen olevan mahdollista juuri näin… Ja hän jatkaa:

– Joka päivä tulen kehäkukkani luo ja syön kaksi kukkaa, ja loput kypsyyshuipulla poimin kaiken ja kuivaan luonnollisesti. Hyvää teetä saadaan talveksi. Se on kuin kehäkukka, vain maukkaampaa ja tuoksuu mukavammalta. Katsokaa pensaitani, kuinka kauniita ne ovat, kuinka runsaasti ne kukkivat. Ja jos en olisi poiminut niistä kukkia, ne olisivat kuihtuneet kauan sitten.

Mutta hän on oikeassa. Kehäkukka lähtee jostain, eroaa jostain kokonaan, kaikki ravinto on mennyt siemeniin. Ja hänet istutettiin kuin eilen. Sekä lehdet että varret ovat vihreän tuoksuisia. Ei ihme, että sanotaan, elä vuosisata, opi vuosisata.

kehäkukkapuutarhassa

Kokeilin kukkaa, en pitänyt siitä! Kävi ilmi, etten tiennyt kaikkea.

”Sinun täytyy olla erittäin, hyvin nälkäinen voittaaksesi inhoa. Syö sitten ensimmäinen nuori kukka. Niissä on vähemmän eteerisiä öljyjä. Ja jos sitä syödään ruokahalulla, jopa murskatun lehden haju aiheuttaa ruokahalua. Tämä on kuitenkin tärkeää miesten terveyden kannalta, et ehkä arvosta kahden kukkan syömistä päivässä. Juo teetä. Nämä kehäkukkaset ovat tummia, ne ovat hyödyllisempiä.

Sitten luin sen, näön vahvistamiseksi minun täytyy syödä 3 kukkaa päivässä kuukauden ajan! Kyllä on sääli, että syksy on tullut ja kesää saa odottaa. Mutta voin valmistaa siemenet. Ja ensimmäinen kukka tyhjään vatsaan on syötävä, muuten se ei sula.

Oletko koskaan nähnyt georgialaista lasilla?

– Ei…

– Ja syy on se, että he käyttävät Imeretian sahramia mausteena. Nämä ovat kehäkukan terälehtiä, eivät mitä tahansa. Löydät sen Internetistä.

– Ehdottomasti! Pitäisikö tee keittää juuri poimituista kehäkukkaista vai kuivista kehäkukkaista?

– Mistä tahansa.

kuivattuja kehäkukkasia

Tällaisen rikkaan oppitunnin jälkeen aloin etsiä tietoa Internetistä. Kaikki on vahvistettu. Älä usko, että löydämme sen itse Internetistä. Liikaa sulamatonta tietoa. Kirjoitan lyhyesti tärkeimmät. Etsin itseäni.

Mitä uutta opin

 • Yksi hylätty kehäkukka suojaa maaperää 50 cm:n säteellä. Pakkauksessa tulee olla teksti: ”kehäkukka hylätty”
 • Ne eivät vain karkoita hyönteisiä ja ”pakottaa ulos” sukkulamatoja, vaan estävät myös sienitautien, erityisesti Fusariumin (erittäin tärkeä meille!), harmaamädän ja myöhäisruton kehittymisen.
 • Syksyllä kehäkukka kannattaa haudata maahan tai pilkkoa ja levittää puutarhaan.
kehäkukka kasvihuoneessa

Mihin vaivoihin kehäkukka auttaa?

 • Haimasairauksiin
 • Positiivinen vaikutus hermostoon (lievä rauhoittava)
 • diureettina
 • Spasmeista
 • Madoilta
 • Korkeasta verenpaineesta
 • Niveltulehduksen ja diabeteksen alkuvaiheet
 • Parantaa näköä
 • Estää eturauhasen adenooman ilmaantumisen
 • Vilustumiseen ja tulehduksiin
 • Ja myös useiden sairauksien kanssa.

Muista vain, että eteeristen öljyjen suuren määrän vuoksi allergia kehäkukkaille ja yksilöllinen intoleranssi on mahdollista.

Niiden koostumus: suuri määrä arvokasta eteeristä öljyä, vitamiineja (C, A, E, rutiini ja foolihappo), sekä kaliumia, fosforia, kuparia, seleeniä, rautaa ja sinkkiä, orgaanisia happoja, alkaloideja, flavonoideja ja fytonsideja

Erityisesti näön parantamiseen, A-vitamiinin lisäksi: luteiini ja zeaksantiini. Ota varoen lapsille.

kehäkukka kasvihuoneessa

Tietoja Imeretian sahrami

Jos lisäät astiaan tavallisia kehäkukan terälehtiä, et huomaa mitään eroa lukuun ottamatta astian värin muutosta. Mutta jos istutat oikean lajikkeen (hylätty luonnonvarainen pienikukkainen) ja keräät kukkia kauden lopussa, saat saman maun.

Hunajakarvas, jossa on voimakas kukka-hedelmäinen aromi ja mausteinen jälkimaku. Myytiin siemeniä yksinkertaistetulla nimellä: Imeretinsky sahrami. On toinenkin täysin sahrami, ei kehäkukka, se on paljon kalliimpaa. Näin kehäkukka avautui minulle odottamattomilta puolilta. Toivottavasti tiedoista oli apua.

Kuinka päästä eroon kurkkujen tyhjistä kukista – 5 syytä

Revin tomaatit juuristani, ja naapuri tämän nähdessään nuhteli minua ja käski minun tehdä seuraavan kerran toisin