En enää käytä perunoita lantaa.

Kasvatessani perunoita sivustollani yli vuoden peräkkäin, olen pitkään huomannut, että sen vuotuinen istutus yhteen paikkaan köyhtyy, siihen kerääntyy tuholaisten toukkia sekä eri sairauksien taudinaiheuttajia.

Puutarhurina, jolla on huomattava kokemus, tiedän, että maaperän hedelmällisyyden palauttamiseksi on tärkeää vuorotellen istuttaa vihanneksia sekä levittää orgaanisia lannoitteita, joiden hinta nyt puree. Erikoiskirjallisuutta tutkimalla sekä yrityksen ja erehdyksen avulla löysin melko taloudellisen ja tehokkaan tavan lannoittaa perunan istutuksia.

perunoiden istuttaminen

Noin elokuun puolivälistä syyskuun loppuun on kylvettävä viherlanta perunoiden istutukseen suunnitellulle tontille. Kevätvirnan ja valkosinapin sekoitus suhteessa yksi yhdelle näkyi parhaiten. Viherlannan siemeniä voi ostaa mistä tahansa kesäasukkaiden kaupasta. Kylvö tehdään sekä penkkiin että jatkuvatoimisesti. Kylvä mieluummin penkkiin ja istutan siemenet 2-4 cm:n syvyyteen.

On syytä huomata, että valkosinappi on paras viherlanta perunalle, koska sen juuret parantavat maaperän rakennetta ja erittävät myös omena- ja fumaarihappoa. Näiden orgaanisten happojen pitoisuus maaperässä hylkii täydellisesti lankamatoja ja muita mukuloita vahingoittavia tuholaisia. Kevätvirna on hyvä, koska se saa massaa erittäin nopeasti ja kuuluu palkokasvien perheeseen, ja kaikki palkokasvit kyllästävät maan täydellisesti typellä.

perunoiden kasvattaminen

Niitän satoni noin 30-40 päivässä, kun sinappi alkaa kukkia massaksi, käyttämällä bensiinileikkuria ja mieheni. Sen jälkeen jätän leikatun massan kuivumaan 2-3 päiväksi ja istutan sen sitten maaperään lapion pistin syvyyteen lisäämällä humusorgaanista lannoitetta, jotta vihreä massa hajoaa mahdollisimman pian. Viherlannan lisäksi lisään perunan istutusalueelle puutuhkaa (1 lasi neliömetriä kohti), mikä kyllästää maaperän kaliumilla.

Tämän yksinkertaisen menetelmän avulla voin valmistella nopeasti ja mikä tärkeintä tehokkaasti ja edullisesti perunoiden istutuspaikka, ja se toimii yhtä hyvin kuin lanta – se on testattu, kuten sanotaan, itselläni.


Naaras- ja urosmansikkapensaat: mitkä ovat erot

5 tapaa levittää liljoja: sipulit, sipulit, suomukset.