Astilbe-kukka – kuinka muuttua ylellisesti kukkivaksi pensaksi.

Astilbe kukka on varjoa sietävä kukkiva monivuotinen kasvi, joka voidaan turvallisesti luokitella vaatimattomiksi kasveiksi.

Vaikka et kiinnittäisi astilbaasi ollenkaan huomiota, se ilahduttaa sinua silti kukinnalla, talvella avoimella kentällä ilman ongelmia ja jopa sen koristeellisen vaikutuksen päättymisen jälkeen (tai päinvastoin ei vielä alkanut), koristele puutarhasi mielenkiintoisilla harjakattoisilla lehdillä.

Mutta jos haluat saavuttaa todella runsaan, rehevän ja mikä tärkeintä pitkän kukinnan, sinun on kiinnitettävä vähän huomiota astilbaasi – ja siitä tulee yksinkertaisesti upea.

Tiedätkö kuinka astilba kukkii? Hänen vehreät pitkänomaiset lehdet näyttävät erittäin mielenkiintoisilta kukkapenkeissä, vaikka niitä olisi vain kaksi tai kolme. Kuvittele nyt, miltä pensas näyttää, jos tällaisia ​​kukintoja on 12-15?

astilban istutus ja hoito

Mutta sellaiselle kauneudelle ”istuta ja unohda” ei toimi. Ja vaikka astilba-kukan kanssa on joka tapauksessa vähän ongelmia, joitain kasvin käsittelyjä on silti tehtävä.

Vaihe 1.

Kaikki astilba-lajikkeet ja -lajikkeet (ja niitä on monia) eivät kukki hyvin varjossa. Ja muista, että astilbe ei ole varjoa rakastava, vaan varjoa sietävä kasvi! Tämä tarkoittaa, että hän sietää penumbraa, mutta siitä ei seuraa ollenkaan, että hän on mukavin sellaisissa olosuhteissa.

Kyllä, astilba kukkii varjossa, mutta saat kirkkaan, runsaan ja pitkän kukinnan alueilla, jotka ovat vähintään puoli päivää auringon valaisemassa. Muuten kukinta on huono. Ja jotkut lajikkeet – esimerkiksi ”Gloria”, ”Weiss Pearl”, ”Bergkristall” – kukkivat vain auringossa.

Vaihe 2

Luonnossa astilbeja kasvaa vesistöjen rannoilla. Tästä seuraa, että kasvi rakastaa kosteaa maaperää, ja se tarvitsee kastelua.

astilban istutus ja hoito

On toivottavaa kastella astilbaa useammin – vähintään kolme kertaa viikossa ja melko runsaasti. Tietenkin tämä koskee kuumia kesäpäiviä – sadekausien aikana kasveilla on tarpeeksi kosteutta.

Mutta jos asut alueilla, joilla on kuivat, kuumat kesät, astilbesi eivät kukki runsaasti ilman kastelua. Varmista, että annat heille kosteutta, ja jos vierailet maalaistalossa harvoin, multaa maaperä korkealle, jotta vesi ei haihdu. Muuten kukat muuttuvat pieniksi, niitä on paljon vähemmän ja lehdet voivat alkaa kuivua.

astilban istutus ja hoito

Vaihe 3.

Mitä tulee maaperään, astilban uskotaan kasvavan hyvin missä tahansa maaperässä. Niin se on – se ei kuitenkaan vain kasva, vaan se kukkii runsaasti savimailla – siellä havaitaan voimakkain kukinta.

Vaihe 4.

Astilban pääasiallinen toimenpide on kuivan kuoren poistaminen, joka muodostuu juurien päälle kastelun jälkeen. Ei tällaisia ​​kasveja ollenkaan – kuori pidättää ilmaa, juuret eivät ylikuumene sen takia, kosteus ei pääse maaperään hyvin, mutta astilben kukinnan vuoksi tällaisen kuoren läsnäolo on kirjaimellisesti kohtalokasta.

astilban kukka

Astilban hoito – Älä unohda löysätä hieman astilba-kukan ympärillä olevaa maaperää joka kerta kastelun jälkeen – tai taas pelasta itsesi tästä multaamalla kasvi esimerkiksi turpeella. Kasvista tulee paljon mukavampi!

Vaihe 5.

Astilba-kukka vaatii karsimista – kun kukka haalistuu, on suositeltavaa leikata se pois, jolloin kukinta kestää pidempään. Lisäksi karsimalla voit muodostaa pensaan, jos haluat astilban olevan tarkempi.

astilban kukka

Vaihe 6.

Muista, että vaikka astilba voi hyvällä ruokinnassa ja hoidolla kasvaa yhdessä paikassa yli kymmenen vuotta, sen optimaalinen istutusaika on 5-6 vuotta. Astilbeen istuttaminen on hyvin yksinkertaista – he kaivavat pensaan, jakavat sen useisiin osiin ja asettavat ne paikkoihin, jotka on valmistettu etukäteen tätä varten.

Voit tehdä tämän milloin tahansa – astilballa on paksut juuret, joihin maapallo pysyy täydellisesti, joten se juurtuu missä tahansa ilman ongelmia – edellyttäen, että kastelua on riittävästi.

Kaikki astilbit ovat hyviä, mutta kiinnitä huomiota hybridilajikkeeseen ”Chocolate Shogun” – tämä on japanilaisen valikoiman astilbe, jossa on kastanjanruskeat lehdet, mikä itse asiassa on sen viehätys.

Hänen kukansa ovat siroja ja pehmeän vaaleanpunaisia, ne näyttävät mielenkiintoisilta harjakattoisten veistettyjen lehtien taustalla, jotka eivät muuta väriä koko vuoden ajan.

astilban kukka

Se kasvaa hyvin aurinkoisissa paikoissa, erityisesti laadukkaalla kastelulla, ja on melko kompakti – se ei kasva yli 50 cm. Se näyttää erittäin kauniilta kivien keskellä ja sekakukkapenkkien etualalla.

Vaihe 7.

Ja vielä yksi selvennys – muista ripotella astilban juurille vuosittain löysää hedelmällistä maaperää – sen juuret eivät kasva vain alas ja sivuille, vaan myös ylös, joten muuten ne paljastuvat. Ja tämä ei ole vain rumaa, vaan myös epäterveellistä kasville. Hieman huomiota ja kärsivällisyyttä – ja on mahdotonta irrottaa katsettasi puutarhasi astilbasta!

Kuinka lannoittaa kaalia tuholaisten kasvuun ja tuhoamiseen – vetyperoksidi!

Mitä istuttaa tomaattien jalkoihin. 5 naapuria, jotka kasvavat itse ja eivät häiritse tomaatteja