Aiemmin en tiennyt milloin poistaa nuolet talvivalkosipulista ja sain huonon sadon – nyt teen sen ajoissa

Me kaikki olimme kerran aloittelevia puutarhureita ja puutarhureita. Joten noin 15 vuotta sitten en tiennyt milloin pitäisi poistaa talvivalkosipulista ilmestyneet nuolet, ja tämä johti surullisiin tuloksiin.

Yhtenä vuonna sain pienen ja ”puisen” valkosipulin. Seuraavana vuonna pilasin koko puutarhan yksinkertaisesti mätänemällä kasvit. Toisen vuoden ajan kävi ilmi, että nuolet ilmestyivät uudelleen. Ja väärinkäsityksiä oli paljon.

Minun on vaikea syyttää itseäni, koska olin silloin hieman yli 20-vuotias ja olin puutarhassa ilman Internet-yhteyttä. Tietolähteenä olivat harvinaiset kopiot ”Kasvinviljely” -lehdestä ja eläkeläisen naapuri.

Yleisesti ottaen päätin puhua siitä, milloin tämä tärkeä operaatio pitäisi tehdä ja miten, jotta en saa niukkaa satoa kuten minä nuoruudessani, vaan kaivaa täysipainoisia suuria tuoksuvia valkosipulin päitä heinäkuun lopussa .

Nyt teen sen aina ajoissa, enkä voi valittaa tuotosta. Olen erittäin pahoillani, etten tiennyt tätä tietoa aiemmin, ja toivon, että niistä on hyötyä monille.

Päätämme ajankohdan

Valkosipuli on kulttuuri, joka voi lisääntyä kahdella tavalla: siemenillä ja jakamalla yksittäisiin kynsiin. Luonnollinen tai ensisijainen menetelmä on siemen, koska. sen avulla voidaan saada materiaalia, joka ei sisällä sairauksia ja geneettisiä kumuloituneita mutaatioita.

Jätän joka vuosi 4-5 nuolta siemenrahaston päivittämiseen. No, näiden nuolien valmiusasteen mukaan määritän, milloin valkosipuli poistetaan puutarhasta.

valkosipulin nuolet

Joten jos nuolet jätetään, pää ei ehkä kasva ollenkaan. Se tulee olemaan pieni ja erittäin kova. Siksi se on poistettava. Mutta ei heti niiden ilmestymisen jälkeen.

Yleensä määritämme ajoituksen nuolten tilan mukaan. Niiden tulee olla täysin muotoiltuja ja rullata alas. Mutta samaan aikaan heidän ei pitäisi menettää haurautta. Poistan noin 7-10 päivää niiden ilmestymisen jälkeen.

valkosipulin nuolet

Kun se alkaa nousta – voit jo poistaa

Mutta kuumalla ja kuivalla säällä sinun ei pitäisi odottaa niin monta päivää. Poista 3-4 päivän kuluttua. Kostealla säällä päinvastoin, älä kiirehdi suorittamaan tätä toimenpidettä, koska infektion todennäköisyys on suuri.

9 parasta tapaa säilyttää valkosipulia oikein talvella

Oikean toimenpiteen suorittaminen

Ja nyt siirrymme itse menettelyyn ja suoritamme sen oikein. Tässä ovat tärkeimmät säännöt:

  • jätä noin 3 cm:n ”kanto”;
  • älä vedä nuolia ulos, vaan riko ne;
  • jätä 1 sängyn alkuun, keskelle ja loppuun;
  • älä kastele valkosipulia ennen toimenpidettä ja valitse kuiva aurinkoinen päivä.

Kun olet poistanut nuolet vielä 48 tuntia, sinun on pidättäydyttävä kastelemasta. Löysää sitten maaperää, kastele sitä runsaasti (vähintään 20 litraa per 1 m2). Vaikka sää olisi sateinen, on välttämätöntä suorittaa kosteuslataus, koska nuolien poistotoimenpiteen jälkeen valkosipuli alkaa nopeasti lisätä pään massaa ja tarvitsee tätä varten riittävän määrän vettä.

nuolet valkosipuliin

Ruokimme valkosipulia

Muista ruokkia sato, jotta sillä on mistä kasvattaa erinomainen sato. Teen uutteen tuoreesta puutuhkasta. On erittäin tärkeää, että tuhkat ovat tuoreita. Otan kylvyn viimeisestä lämmityksestä. Siitä tulee noin 3 litraa seulottua. Täytän sen vedellä 10 litraan asti. Sekoitan ja annan hautua noin 72 tuntia. Sitten otan 1 litran uutetta 9 litraan vettä ja kastan valkosipulin. 1 kastelukannu (10 litraa) riittää 1 m2:lle.

Pintakäsittelyn jälkeen kastelen jälleen runsaasti puhtaalla vedellä, jotta ravinteet tunkeutuvat valkosipulin juurijärjestelmään.

Siivoushetkeen asti en ruoki mitään muuta. Lehtien kellastuminen ja vähitellen kuivuminen on luonnollinen ilmiö kulttuurin tässä kehitysvaiheessa. Lehtiosa antaa ravintoa päähän, jonka koko kasvaa nopeasti.

nuolet valkosipuliin

Nuolet eivät missään tapauksessa heitä ulos

Tiedän, että monet ovat jo maistaneet valkosipulinuolien maun. En ole poikkeus. Emme missään tapauksessa heitä niitä pois, mutta joskus pyydämme naapureitamme. Koska keitän nuolista mahtavaa valkosipulipastaa.

Se tarvitsee 1 kg nuolia, 4 ruokalusikallista sokeria, 2 ruokalusikallista suolaa, 100 ml puhdistettua auringonkukkaöljyä, 20-30 ml vastapuristettua sitruunamehua (9% etikkaa voidaan korvata samalla määrällä).

Keittoprosessi on järjettömän yksinkertainen. Omat nuolet, kuivat, jauhavat tahnaksi tehosekoittimessa. Lisään sitruunamehua (jotta väri säilyy ja se on myös säilöntäaine), suolaa, sokeria, vähän, jauhaan kaiken uudelleen. Steriloin 200 ml:n purkit. Minä esitän sen. Säilytän jääkaapissa noin 3 kuukautta. Jos pastaa on paljon, niin pakastan annoksen annoksina.

Se on erinomainen pohja kastikkeille, kastikeille, marinadeille. Kyllä, ja vain levitä pala vastaleivottua leipää – ylensyöntiä.

5 yksityistä mutta kriittistä virhettä päiväliljan kasvatuksessa

Naaras- ja urosmansikkapensaat: mitkä ovat erot