7 reseptiä tomaattien ruokkimiseen maahan istutuksen jälkeen. Täysin luonnollinen!

Tomaatteja, kuten kaikkia muita vihanneksia, on ruokittava. Tietenkin on parasta käyttää luonnollisia, ympäristöystävällisiä lannoitteita. Tässä on 7 reseptiä tomaattien ruokkimiseen maahan istutuksen jälkeen, joita jokainen puutarhuri voi käyttää. Jokaisessa puutarhassa on yksinkertaisimmat ainesosat.

Folk kastikereseptit ovat osoittautuneet hyvin, niiden ansiosta tomaatit ja kaikki muut vihannekset, kasvit antavat hyvän sadon.

Lannoitus edistää tomaattipensaiden asianmukaista kasvua ja kehitystä, runsasta kukintaa, laadukasta hedelmää, niiden nopeaa kypsymistä ja sadon kasvua.

Milloin tomaattien taimia ruokitaan ensimmäistä kertaa – ensimmäisen kerran tomaatit ruokitaan 14-16 päivää taimien istutuksen jälkeen.

Tämä koskee sekä avomaalla että kasvihuoneessa kasvatettuja kasveja. Sen jälkeen lannoitus suoritetaan heinäkuun puoliväliin asti 2 viikon välein.

Tomaattien lannoitus jodilla

Jodi ei vain nopeuttaa hedelmien kypsymistä, vaan myös estää vaarallisen taudin – myöhäisruton – kehittymisen. 10 litraan vettä liuotetaan 4 tippaa alkoholiliuosta jodi, jota myydään missä tahansa apteekissa. Saatu neste kaadetaan tomaattien päälle 2 litraa jokaista kasvia kohden.

Tomaattien päälle kastike tuhkalla

Tomaattien ruokkimiseksi valmista ensin tuhkaliuos. 1 lasillinen tuhkaa liuotetaan 10 litraan vettä ja tomaattipenkit kastellaan saadulla nesteellä. Liukenematon tuhka kaadetaan yksinkertaisesti kasvien alle.

Tuhkaa lannoitteena voidaan käyttää myös lehtien pintakäsittelyyn. Tätä varten 300 g tuhkaa liuotetaan 3 litraan vettä ja keitetään 30 minuuttia. Sen jälkeen he vaativat 5 tuntia, lisäävät nesteen tilavuuden 10 litraan ja lisäävät sinne vähän pyykkisaippuaa, jotta nestemäinen peittoaine pysyy paremmin lehdissä. Sitten liuos suodatetaan ja ruiskutetaan tomaatilla.

Kuinka kastella tomaatteja hiivahapantaikinalla

Hiivalannoite voidaan valmistaa seuraavasti:

  1. Yksi pakkaus kuivaa pikahiivaa sekoitetaan 2 rkl. sokeria ja lisää hieman lämmintä vettä, jotta seoksesta tulee juoksevaa. Sitten saatu aine liuotetaan 10 litraan vettä ja 0,5 litraa käytetään jokaiselle kasville.
  2. Kolmen litran purkki täytetään 2/3 mustalla leivällä, siihen kaadetaan lämmintä vettä, johon on liuotettu tuoretta hiivaa (100 g) ja laitetaan lämpimään paikkaan 3-5 päiväksi. Sen jälkeen infuusio suodatetaan ja laimennetaan vedellä suhteessa 1:10. Nuorelle tomaattipensalle käytetään 0,5 litraa liuosta ja aikuiselle – noin 2 litraa.

Yksinkertaisin resepti hiivalannoitteelle: 100 g tuorehiivaa liuotetaan perusteellisesti 10 litraan vettä ja saatu neste kaadetaan heti tomaattien päälle.

Hiiva ei sisällä pääravinteita, joten hiivaliuos on enemmän tomaatin kasvun stimulaattori kuin lannoite.

Tomaattien ruokinta kananlannalla

Kananlanta ei vaikuta kasveihin huonommin kuin monimutkaiset mineraalilannoitteet: se sisältää paljon typpeä ja fosforia.

On erittäin tehokasta käyttää vedellä laimennettua tuoretta kananlantaa. Tätä varten ämpäri (10 l) täytetään 1/3 kananlannalla, säiliön reunoihin lisätään vettä, vaaditaan ulkoilmassa 7-10 päivää, minkä jälkeen 0,5 litraa infuusiota laimennetaan 10:een. l vettä ja tuloksena oleva neste kaadetaan laskentarivien väliin 5-6 litraa neliömetriä kohti.

Kuivaa kananlantaa voidaan käyttää myös tomaattien lannoitteena. Tätä varten 0,5 kg lantaa kaadetaan 10 litraan vettä, säiliö peitetään tiiviisti kalvolla (jotta typpi ei haihdu) ja lannoitetta vaaditaan 3-5 päivää. Samalla sitä sekoitetaan joka päivä. Sen jälkeen infuusio laimennetaan vedellä suhteessa 1:20 ja kaadetaan 0,5-1 litraa kunkin kasvin alle.

Tomaattien lannoitus mulleinilla

Mullein-liuosta on parempi vaihtaa muiden kansanlääkkeiden kanssa. Tämän lannoitteen valmistaminen on myös melko yksinkertaista: 1/2 ämpäri lantaa kaadetaan vedellä säiliön reunoihin, peitetään kannella ja laitetaan lämpimään paikkaan viikoksi. Tämän ajan kuluttua infuusio sekoitetaan perusteellisesti ja laimennetaan vedellä suhteessa 1:10. Kuluta jokaista pensasta kohti 0,5-1 l pintakastiketta.

Nokkonen infuusio tomaattien ruokintaan

Nokkosen kastike tomaateille valmistetaan nuorista nokkosenlehdistä: ne keräävät paljon typpeä, kaliumia ja rautaa. Säiliö (sen koko riippuu siitä, kuinka paljon lannoitetta tarvitset puutarhaan) täytetään 2/3 nokkosella, sitten siihen kaadetaan vettä, mutta ei aivan yläosaan, peitetään kannella ja infusoidaan 7-10 päivää. lämmin paikka.

Kun nokkonen käy, laimennetaan 1 litra infuusiota 10 litraan vettä ja tuloksena oleva neste kaadetaan tomaattien päälle juurien alle 1-2 litraa per kasvi.

Tällaista nokkoslannoitetta tomaateille ei pidä käyttää väärin. Enintään 2 pintasidontaa nokkosella tehdään kuukaudessa.

Kuinka ruokkia huonoja tomaatin taimia

Tomaattitaimia ruokitaan usein samoilla kansanlääkkeillä, erityisesti kanan jätöksillä ja tuhkalla.

Kanalannoite valmistetaan seuraavasti: 2 osaa lantaa sekoitetaan 1 osaan vettä, säiliö suljetaan kannella ja infusoidaan 2-3 päivää. Ennen kuin infuusio laimennetaan vedellä suhteessa 1:10. Tätä lannoitetta käytetään taimien ensimmäisenä pintakäsittelynä, jotta se alkaa nopeasti kasvattaa vihreää massaansa.

Puutuhka on erinomainen kaliumin ja fosforin lähde, mikä tarkoittaa, että se edistää tomaattien kukintaa ja hedelmällisyyttä. 1 rkl tuhka liuotetaan 2 litraan kuumaa vettä ja infusoidaan vuorokauden ajan. Ennen käyttöä infuusio suodatetaan.

On myös hyödyllistä ruokkia tomaatin taimia banaanikuorilla (ne ovat runsaasti kaliumia). Lannoitetta käytetään seuraavasti: 2-3 banaanin kuori laitetaan kolmen litran purkkiin lämmintä vettä, vaaditaan 3 päivää, sitten suodatetaan ja kastellaan tuloksena olevalla nesteellä.

Munankuoret ovat osoittautuneet myös hyväksi lannoitteeksi taimille. 3-4 munan murskatut kuoret liotetaan 3 litrassa lämmintä vettä, säiliö suljetaan löysällä kannella ja sijoitetaan pimeään paikkaan noin 3 päiväksi. Kun infuusio muuttuu sameaksi ja alkaa tuottaa epämiellyttävää hajua (tämä on seurausta rikkivedyn hajoamisesta), ne kastellaan taimilla.

Huomaa nämä yksinkertaiset reseptit tomaattien ruokkimiseksi maahan istutuksen jälkeen. – ja tomaatit antavat paljon enemmän hedelmiä kuin odotit!

Kasvatin porkkanoita ”älykkäissä” sängyissä. Näytä sato!

Naapuri jakoi epätavallisen tavan säilyttää daaliamukuloita.