5 yleisintä virhettä istuttaessa valkosipulia ennen talvea

Puutarhurit istuttavat sen talvella saadakseen sadon valkosipulista kesäkuussa. Ihanteellinen aika talvivalkosipulin istuttamiseen on syyskuun kolmas vuosikymmen – lokakuun ensimmäinen ja toinen vuosikymmen alueesta riippuen. Vihannesten istuttamisessa ei ole erityisiä temppuja, mutta silti monet tekevät tyypillisiä virheitä, joiden seurauksena he saavat vähemmän satoa. Harkitse näitä virheitä, jotta voimme ottaa ne huomioon tulevaisuudessa.

istuttaa valkosipulia ennen talvea

Väärä sivustovalinta

Valkosipuli on erittäin nirso maaperän ja edeltäjien suhteen. Talvivalkosipulia ei koskaan istuteta samaan paikkaan kuin viime vuonna: maaperän annetaan levätä vähintään 4 vuotta, ja vasta sitten valkosipuli palautetaan paikalle. Lisäksi ei ole toivottavaa sijoittaa vihannesta perunoiden, tomaattien, porkkanoiden ja punajuurien istutuksen jälkeen. Mutta kesäkurpitsan, kesäkurpitsan, kurkun, persiljan ja korianterin sadonkorjuun jälkeen valkosipuli voidaan istuttaa turvallisesti, hän pitää tästä maaperästä.

istuttaa valkosipulia ennen talvea

tiheä kylvö

Sinun on istutettava valkosipulin kynnet vähintään 7-8 cm:n etäisyydelle ja jos hampaat ovat suuret, niin jopa 15 cm. Tämä tehdään niin, että kasvit eivät häiritse toistensa kehitystä, koska liian tiheä istutus johtaa pienten alikehittyneiden päiden muodostumiseen.

istuttaa valkosipulia ennen talvea

Karkea ja varhainen valmistelu

Ensinnäkin ennen istutusta valkosipulin kynnet erotetaan, mutta tämä on tehtävä erittäin huolellisesti, jotta kuori ei vaurioidu. Jos siemen osoittautui ”paljaaksi”, on parempi olla käyttämättä sitä, vaan jättää se borschin valmistukseen. Kylvämiseen soveltuvat vain kokonaiset neilikka. Tämä johtuu siitä, että kuori suojaa kasvia tuholaisilta ja taudinaiheuttajilta; ilman sitä on todennäköistä, että neilikka kuolee.

istuttaa valkosipulia ennen talvea

istutettu ilman käsittelyä

Siemenet ennen istutusta maahan on käsiteltävä desinfiointiaineilla. Tämä suojaa siemeniä taudeilta ja lisää satoa. Yleisin hoitomenetelmä on liottaa neilikkaa vaaleanpunaisessa kaliumpermanganaattiliuoksessa tai 3-prosenttisessa vetyperoksidissa 1,5-2 tunnin ajan. Tarjolla on myös ammattimaisia ​​tuotteita, kuten Ecosil, Fepin, Gaucho.

istuttaa valkosipulia ennen talvea

Typen ruokinta

Typpilannoitteet sopivat keväällä valkosipulin keväiseen pintakäsittelyyn, ja olisi suuri virhe levittää niitä ennen talvehtimista. Tämä johtuu siitä, että typpi aktivoi höyhenen kasvua, mikä ei ole ollenkaan välttämätöntä ennen kylmän sään alkamista. Jos kasvi halutaan lannoittaa, on parempi käyttää fosfori-kaliumlannoitteita.

istuttaa valkosipulia ennen talvea

Valkosipuli on kiitollinen ja terveellinen vihannes, ja saadakseen runsaan sadon puutarhurin ei tarvitse tehdä lueteltuja virheitä.

Tomaatit halkeilevat. Kuinka välttää tomaatin halkeilu.

Miksi mansikan lehdet muuttuvat punaisiksi? Mitä tehdä, jos mansikan lehdet muuttuvat punaisiksi?