5 yksityistä mutta kriittistä virhettä päiväliljan kasvatuksessa

Haluatko nähdä päiväliljasi kauniina ja siistinä, täysin erilaisena kuin puolivilli pensas harvinaisilla kukilla? Tässä on 4 ärsyttävää virhettä, jotka estävät päiväliljoista muodostumasta yhdeksi puutarhan kauneimmista kukista.

Päiväliljat, kaikesta luonnollisesta vaatimattomuudestaan, voivat loistaa missä tahansa kukkapenkissä. Ne ovat ihanteellisia ehdokkaita laiskan kukkakauppiaan käsiin. Mutta en neuvo sinua käyttämään väärin päiväliljan vaatimatonta luonnetta. Kaikella on rajansa, loppujen lopuksi! Voit yrittää ainakin olla ärsyttämättä kasvia korjaamalla 4 kriittistä virhettä hoidossa.

Kukkapenkin suolistossa: päiväliljan istuttaminen liian syvälle

Kukkakauppiaiden ja kaivajien on hillittävä intoaan. Kun valmistaudut päiväliljojen istuttamiseen puutarhaan, älä kaivaa kuilua kukkapenkkiisi. On parempi kääntää taimi käsissäsi ja selvittää, kuinka syvälle istutusreikä kaivaa: päiväliljan juurikaula syvenee 2-2,5 cm.

Delenka kannattaa kaivaa pari senttimetriä syvemmälle – lisääntyy riski, että päivälilja teeskentelee kohoa ja ajaa vain viheriöitä. ”Matka maan keskelle” päättyy siihen, että kukkavarret eivät yksinkertaisesti pysty kiipeämään pintaan.

Huomaa: Syvälle istutettu päivälilja kukkii ajan myötä, kun kasteluvesi ja sade pesevät osittain maakerroksen.

Vakuuta itsellesi, että päivälilja ei vaadi kastelua

päiväliljan hoito

Päiväliljat sopivat hyvin muiden kukkien kanssa. Jos noudatat värimaailmaa

Suurin kiusaus on nähdä, kuinka huomattavan hyvin päiväliljat sietävät kuivuutta, helpotuksella tehdä kohtalokas johtopäätös.”Joten, sinun ei tarvitse kastella sitä kovin paljon!«.

Muista, päiväliljat tulee kastaa heti, kun maaperä on kuivunut 3 cm Kerran – runsaalla vedellä. Älä kasvata suota äläkä salli erämaata!

Istuta varjoon ja halua sen olevan kaunis

päiväliljan hoito

Niille, jotka ovat lukeneet varjoa rakastavista päiväliljoista, minulla on huonoja uutisia. Päivälilja varjossa on kaunis. Mutta valitettavasti vain koristeellisena lehtikasvina. Kukinta on C-luokassa.

Huomaa: Varjossa kukkivien päiväliljojen omistajat voivat törmätä tänne. En väitä muuta. Mutta kukkia olisi useita kertoja enemmän, jos puutarhuri olisi arvannut istuttavansa pensaan aurinkoon.

Ohita tavallinen elinsiirto

päiväliljat puutarhassa

Päivälilja voi olla houkutteleva istuessaan paikallaan vuosikymmeniä. Mutta, toveri, älä unohda, että:

  • Päivälilja kasvaa hyvin nopeasti viherkasaksi ilman muotoa ja ideaa. Kasvi näyttää kauniilta, samanlainen kuin pino virtaavia lehtiä. Heidän pensaikkonsa näyttävät epäsiistiltä ja epäsiistiltä.
  • Liljan uudelleenistuttaminen, joka on istunut samassa paikassa monta, monta onnellista vuotta, on jotain muuta. Näyttää siltä, ​​​​että rastyukha kirjaimellisesti kaivaa maahan sitkeillä juurillaan. Niiden kitkemiseen tarvitaan valtavaa voimaa ja rautaisia ​​hermoja.

Suosittelemme jokaisen päiväliljapensaan uudelleenistuttamista 5 vuoden välein yhdistäen menettelyn jakamiseen. Ja se on kauniimpaa ja paljon helpompaa.

Talveen valmistautumisen puute – vähentää onnistuneen talvehtimisen mahdollisuutta

Ehkä kriittisistä ei-kriittisin virhe. Päiväliljat, jotka ovat erittäin, erittäin sitkeitä puutarhan asukkaita, selviävät hyvin pakkasesta eivätkä tarvitse suojaa.

päiväliljan hoito

Jos haluat pitää päiväliljat 100%, varsinkin jos se on kallis lajike, älä ole laiska ja tee 2 asiaa.

  • Leikkaa päivälilja pois kylmän ilmaan tullessa jättäen hampunlehdistä noin 10-15 cm:n etäisyys.. Vanhat viherkasvit talvisuilla voivat aiheuttaa kosteutta ja lahoamista. Riski on pieni, mutta se on olemassa.
  • Kasa kasa turvesammalta, kompostia tai yksinkertaisesti kuivia syyslehtiä päiväliljan juurelle. Tämä suojaa juuria mahdollisilta äärimmäisiltä pakkasilta (entä jos?), Koska kastelun, sateen ja maan vajoamisen vuoksi kasvemme juuristo on lähempänä jäätymispintaa.

Kylvän talvitomaatteja syksyllä kokonaisina hedelmineen

Aiemmin en tiennyt milloin poistaa nuolet talvivalkosipulista ja sain huonon sadon – nyt teen sen ajoissa