3 yleistä virhettä mansikoiden hoidossa hedelmän jälkeen.

Haluatko korjata kunnollisen mansikkasadon joka vuosi? Sitten tässä selvitys lyhytnäköisistä puutarhureista, jotka turmelevat mansikkapensaita, marjojen määrää ja laatua seuraavan kauden aikana – teolla tai toimimattomuudella. Käydään pisteet läpi!

Miksi mansikat tarvitsevat hoitoa hedelmän jälkeen. Mitä hän ajatteli itsestään?

Dacha-kellotornistamme olisi erittäin ylimielistä ajatella, että mansikoiden päätehtävä on antaa meille marjoja, ja sadonkorjuun jälkeen pensaat alkavat ”levätä”. Ei, nyt mansikat toimivat itsestään.

Kesän toisella puoliskolla kasvi muodostaa silmuja, joista ensi vuonna ilmestyy uusia kukkia. Sinun ei tarvitse olla agronomian professori ymmärtääksesi, että mansikoiden kukinta (lue – hedelmällinen!) Seuraava vuosi riippuu tämän ajanjakson hoidosta. Ja mansikkasatosi!

Virhe 1: jätä mansikat sellaisina kuin ne ovat

hoitaa mansikoita hedelmien jälkeen

Kuten jo ymmärsit, hänen mielenkiintoisin aika alkaa mansikoiden elämässä. Kesäasukas auttaa suuresti kasvia, jos hän poistaa 2 asiaa kaikista pensaista sen sijaan, että hän vaeltelee tyhjäkäynnillä pensailla:

  • Viikset. Ne vievät ravinteita, haihduttavat kosteutta, yleensä kasville – lisäloinen. Sillä ehdolla, että puutarhuri ei aikonut lisätä mansikoita. Ja tässä tapauksessa jätä oikea määrä kerrosta parhaista pensaista.
  • Vanhat pilkulliset ja punaiset lehdet. Toinen on mansikoiden tartuntataudin ilmentymä: kaikkien raitojen pilkku. Ja ne eivät hyödytä kasveja, vaan levittävät taudin terveille naapureille. Leikkaamme, poltamme, kaadamme pensaat fungisidilla.
hoitaa mansikoita hedelmien jälkeen

Virhe 2: Tylsät paksut

Muista kaikki mitä teit mansikoilla ENNEN kukintaa toivoen saavasi suuremman ja paremman sadon. Ahkerasti kitketty, irrotettu ja kasteltu. Ymmärrä se ensi vuoden mansikoiden sato riippuu hoidosta ja hedelmän JÄLKEEN: jatka samaan malliin antamatta pelkurimaista löysyyttä. No, jos vain vähän.

hoitaa mansikoita hedelmien jälkeen

Syistä, joita en ymmärrä, jotkut kesän asukkaat jättävät tarkoituksella huomiotta säännöllisen kitkemisen. Niiden laskelma on yksinkertainen – ruoho ei anna maan kuivua nopeasti, ja minun on parempi mennä kastelemaan tomaatit.

Ymmärtämättä, että he saavat bonuksena taudin – mansikkatäplää, joka vie kasvilta terveyden. Jokaiselle itseään kunnioittavalle patogeeniselle sienelle rakastaa vain kosteita ja huonosti tuuletettuja kulmia, joita rikkaruohot tarjoavat ystävällisesti viljelemättömien mansikkarivien välissä.

Ystävällinen vinkki: Jos et halua kastella mansikoitasi usein, multaa puutarhasi. Älä vain jätä rikkaruohoja!

Virhe 3: Unohdat ruokkia mansikoita tai ruokkia ”luonnollisia” orgaanisia aineita

hoitaa mansikoita hedelmien jälkeen

Orgaaniset lannoitteet ovat hyviä keväällä, kun mansikat tarvitsevat typpeä. Mutta ei kesän lopussa!

Ei aivan turhaan kirjoitin tuota erittäin tylsää kappaletta siitä, mitä mansikoille tapahtuu kukinnan jälkeen. Mansikat tarvitsevat ravintoa munuaisten täyteen sijoittumiseen ja niiden kypsymiseen talveen asti (mikä ei ole vähemmän tärkeää!). Ja typpeä, ja fosforia ja kaliumia.

Mutta tässä on ongelma: fosforia ja kaliumia ei melkein sisälly ”orgaanisiin” lannoitteisiin yrttikvassin, voimakkaan mulleinin ja tuoksuvan kananlannan muodossa. Se sisältää hevosannoksia typpeä, jota mansikoita ei nyt ole kylässä eikä kaupungissa.

hoitaa mansikoita hedelmien jälkeen

No, ainakin näin: puutuhka antaa mansikoille paljon ravinteita.

Voit ostaa monimutkaisen mineraalilannoitteen ”Syksy” (siellä on enemmän kaliumia ja fosforia) tai pahimmillaan yleisen ”Nitroammophoskan” ja käyttää sitä ohjeiden mukaisesti. Myönnän, että suljen maan pintakerroksen rakeet vain ”silmällä” ja kaadan mansikoita runsaasti vedellä. Valmis – se toimii!

Mansikat ovat kiitollisia! Ja jos ajatus jumalattoman ”kemian” levittämisestä puutarhasängylle inhottaa sinua – tule toimeen ainakin puutuhkalla.

Naapurin petunia kukkii kauniisti pallossa pakkasiin asti.

Kylvän talvitomaatteja syksyllä kokonaisina hedelmineen